Språkdiplom

Katedralskolan är, som enda skola i länet, certifierad av de tyska kulturministerierna för att examinera det tyska språkdiplomet, DSD. Motsvarande examensprov har du också möjlighet att, efter anmälningsavgift, göra i engelska (CAE) och franska (DELF).

Engelska - CAE

CAE står för Certificate in Advanced English och är en internationell examen med ett språkdiplom på nivå C1 eller, med högsta betyg, C2. Ett CAE-diplom gör det möjligt att studera på engelska vid ett stort antal utländska universitet och det öppnar också dörrarna till en anställning inom flera internationellt verksamma företag. Inom ramen för Engelska 7 får du möjlighet att förbereda dig för och anmäla dig till en CAE-examen.

Franska - DELF

Katedralskolan erbjuder elever att i anslutning till kursen i Franska steg 4 och/eller 5 anmäla sig till examen för DELF junior Diplôme d’études en langue francaise nivå B1 och/eller B2. Studierna ger en mångsidig språklig kompetens på en ganska hög nivå. Ett DELF-certifikat öppnar möjligheter till direktstudier vid många utländska universitet och även för anställning i ett stort antal internationellt verksamma företag. Mer information om DELF finns i länken längre ned på sidan.

Tyska - DSD

Katedralskolan är, som enda skola i länet, certifierad av de tyska kulturministerierna för att examinera det tyska språkdiplomet, DSD. Du anmäler dig hos din tysklärare och får kostnadsfritt deltaga i provet. Med det tyska språkdiplomets högsta nivå har du möjlighet att studera vid tyska universitet.

Kontakter

 • Katedralskolan

  Reception

  0470-417 38

  katedralskolan@vaxjo.se

  Besöksadress

  Besöksadress

  Samuel Ödmanns väg 1, Växjö

  Postadress

  Postadress

  Växjö kommun

  Katedralskolan

  Samuel Ödmanns väg 1

  352 39 Växjö

Senast uppdaterad: 18 november 2021