Eldningsförbud i Kronobergs län

Eldningsförbud gäller i hela Kronobergs län. Brandrisk råder i skog och mark. Open burning prohibition order applies. Es gilt ein allgemeines Feuerverbot. سريان أمر حظر إشعال النار

Stäng meddelande

International Baccalaureate

International Baccalaureate, IB Diploma Programme, är till för dig som tänker dig en framtid med internationella studier och arbete. Här har du möjlighet att ta en internationell examen – The International Baccalaureate Diploma.

Här lär du dig...

...att i första hand bedriva dina studier på engelska. Du lär dig också att skriva den typ av uppsatser och arbeten du kommer att göra på universitetet. Fokus i programmet ligger på sex olika ämnen samt ett specialarbete. I utbildningen ingår också en kurs i kunskapsteori – Theory of Knowledge, TOK, samt CAS-aktiviteter. CAS står för Creativity Action Service.

Inriktningar

Det finns två inriktningar: samhällsvetenskaplig eller naturvetenskaplig.

Under första året läser du gymnasiegemensamma ämnen som ingår i de svenska nationella samhällsvetenskapliga och naturvetenskapliga programmen. Samtidigt förbereds du för att bedriva studier på engelska.

Under andra och tredje året studerar du för att ta IB Diploma Programme-examen.

Efter gymnasiet

Efter programmet har du behörighet att söka högskoleutbildning i Sverige samt i många andra länder. Ett IB Diploma Programme-diplom ger dig grundläggande behörighet och särskild behörighet får du i de sex ämnen du väljer att läsa till din IB Diploma Programme-examen.

Mer information om International Baccalaureate Diploma Program finns på IBO:s hemsida som finns i länken längst ner på sidan.

Du är välkommen att kontakta:
Gilles Kennedy, IB Diploma Programme-koordinator

IB Diploma logo
Skriv ut
Senast uppdaterad: 14 februari 2019
Katedralskolan