International Baccalaureate

International Baccalaureate, IB Diploma Programme, är till för dig som tänker dig en framtid med internationella studier och arbete. Här har du möjlighet att ta en internationell examen – The International Baccalaureate Diploma.

Här lär du dig...

...att i första hand bedriva dina studier på engelska. Du lär dig också att skriva den typ av uppsatser och arbeten du kommer att göra på universitetet. Fokus i programmet ligger på sex olika ämnen samt ett specialarbete. I utbildningen ingår också en kurs i kunskapsteori – Theory of Knowledge, TOK, samt CAS-aktiviteter. CAS står för Creativity Action Service.

Inriktningar

Det finns två inriktningar: samhällsvetenskaplig eller naturvetenskaplig.

Under första året läser du gymnasiegemensamma ämnen som ingår i de svenska nationella samhällsvetenskapliga och naturvetenskapliga programmen. Samtidigt förbereds du för att bedriva studier på engelska.

Under andra och tredje året studerar du för att ta IB Diploma Programme-examen.

Efter gymnasiet

Efter programmet har du behörighet att söka högskoleutbildning i Sverige samt i många andra länder. Ett IB Diploma Programme-diplom ger dig grundläggande behörighet och särskild behörighet får du i de sex ämnen du väljer att läsa till din IB Diploma Programme-examen.

Mer information om International Baccalaureate Diploma Program finns på IBO:s hemsida som finns i länken längst ner på sidan.

Du är välkommen att kontakta:
Gilles Kennedy, IB Diploma Programme-koordinator

IB Diploma logo
Skriv ut
Senast uppdaterad: 19 augusti 2019
Katedralskolan