Sök till Kulturskolan

Här hittar du information om hur du söker till Kulturskolan.

Till Kulturskolan kan man söka till och med det året man slutar gymnasiet. För att kunna få en plats ska man bo och vara folkbokförd i Växjö kommun. Sökande från annan kommun kan endast erbjudas plats i kurser som vi inte har någon kö till.

Ansökan

För att söka till Kulturskolan behöver vårdnadshavare skapa ett användarkonto. Via användarkontot kan man följa sin ansökan, ändra och komplettera uppgifter. Vi ser över ansökningar under hela året men gör vår största nyantagning i maj och  juni för kursstart till kommande läsår. Ansök till Kulturskolanlänk till annan webbplats.

Antagningsbesked

Antagningsbesked går ut via e-post (eller via brev till sökande som inte har angett någon e-post)  i juni och augusti. Dag och tid för atkuell kurs meddelas av lärare vid terminsstart. I mån av lediga platser gör vi även en andra antagning i augusti.

Kommer man inte in på önskad kurs ligger ansökan kvar under läsåret och plats erbjuds när någon slutar. Blir man inte erbjuden plats under läsåret behöver man göra en ny ansökan för kommande läsår.

Välkommen med din ansökan!

Skriv ut
Senast uppdaterad: 28 januari 2019
Förskola och skola