Invigning av ny utflyktslekplats på Östra Lugnet i Växjö

Den ombyggda lekplatsen Rymdparken är klar för lek. Under sommaren har lekplatsen byggts om för att bli större, tryggare och mer tillgänglighetsanpassad.

Torsdagen den 5 oktober kl. 14.30 öppnar vi upp för alla som vill komma och leka. Otto Lindlöf (S), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden inviger officiellt lekplatsen som ligger på Uranusvägen på Östra Lugnet i Växjö.

På den nya lekplatsen finns det bland annat olika rullstolsanpassade ytor och lekutrustning, så som gummilandskap, gunga och karusell. Andra nyheter i lekmiljöerna är linbana, klätternät, naturinspirerad lek med koja, studsmatta, och ytterligare en rutschkana.

Platsen ska erbjuda något för alla åldrar så att alla kan få njuta av härligt parkhäng. Därför finns även grillplats, väderskydd och platser där man kan sitta och fika.

Hösten 2022 fick Växjö kommun två miljoner kronor i gåva av föräldrakooperativet Eken som ville bidra till ny lekplatsutrustning i det aktuella området. Pengarna har nu använts till att rusta upp och utveckla Rymdparken.

Senast uppdaterad: 5 oktober 2023