Idrottsanläggningar

Du söker själv bland olika lokaler i vårt digitala bokningssystem och skickar din bokningsförfrågan om den idrottsanläggning du vill boka.

Vi byter nu till ett nytt system som är mer användarvänligt och modernt men det innebär också en del förändrade arbetssätt. Föreningsservice finns på plats för stöttning och support så att övergången blir så bra som möjligt.

Nya restriktioner – maxgräns i Växjö kommuns anläggningar

Från och med den 23 december gäller nya nationella restriktioner för att minska smittspridningen av covid-19 i samhället. Restriktionerna påverkar dig som hyr och använder någon av Växjö kommuns inomhusanläggningar för verksamhet som inkluderar vuxna.

Maxgränsen för antal personer som får vistas på respektive halls aktivitetsyta är satt utifrån hur stor träningsytan är och gäller för verksamhet för vuxna (personer födda 2002 och senare är undantagna).

Vad som gäller för respektive anläggning hittar ni här. , 60 kB.

I omklädningsrummen gäller maxgränsen två personer åt gången. Vid matcher är det den arrangerande föreningen som ansvarar för att maxantalet följs.
Kom gärna ombytt!

Vad gäller för publik vid matcher och tävlingar?

  • Arrangemang inomhus med fler än 20 besökare tillåts endast sittande publik.
  • Sällskapens storlek begränsas till max 8 personer och med 1 meters avstånd mellan sällskap.
  • Arrangemang med fler än 500 besökare inomhus kräver vaccinationsbevis och en begränsad storlek på sällskap till max 8 personer samt
    1 meters avstånd mellan sällskap.

Allmänna råd

Tänk också på att följa de allmänna råden för att minska risken för smittspridning. De allmänna råden kan du läsa mer om här Länk till annan webbplats..

Tack för att ni följer de råd och riktlinjer som gäller.

Information om covid-19 till anordnare av fritidsaktiviteter för barn och unga — Folkhälsomyndigheten Länk till annan webbplats.


Bokning av idrottsanläggningar och lokaler

Alla lediga tider hittar du i vårt digitala bokningssystem Länk till annan webbplats. där du också gör dina bokningsförfrågningar. För att kunna göra en bokningsförfrågan måste du ha en inloggning:
Intruktionsfilm om hur du skapar en inloggning Länk till annan webbplats.

När du har skaffat en inloggning kan du sedan smidigt göra olika bokningsförfrågningar.

Idrottshallarna kan bokas per säsong, hösttermin och/eller vårtermin. I första hand prioriteras föreningar med ungdomsverksamhet. Föreningar och privatpersoner kan även boka per timme i mån av ledig tid i hallarna. För att få boka lokaler måste du ha fyllt 18 år.

Om du har problem att använda det digitala systemet kan du även ringa 0470-410 00 eller mejla foreningsservice@vaxjo.se.

Hyror, uthyrningspolicy och riktlinjer för reklam

Hyror och avgifter för lokaler i bokningssystemet , 102 kB. (aktivera gärna bokmärken i dokumentet för att enklare kunna bläddra).

Uthyrningspolicy med villkor för uthyrning av kultur- och fritidsförvaltningens lokaler , 82 kB, öppnas i nytt fönster.. Uthyrningspolicyn gäller till exempel vem som kan hyra/låna lokaler och vilka regler som gäller under tiden man hyr/lånar lokalen. Policyn är beslutad av kultur- och fritidsnämnden.

Riktlinjer för reklam i de kommunala idrottsanläggningarna. , 71 kB, öppnas i nytt fönster. Kultur- och fritidsnämnden har beslutat om riktlinjerna. 

Så behandlar vi dina personuppgifter

Hur vi, enligt dataskyddsförordningen GDPR, behandlar de personuppgifter som vi får från dig när du bokar en lokal hos oss:
Så hanterar vi dina personuppgifter när du bokar lokal hos oss , 340 kB.

Övriga lokaler

Scenrums webbplats Länk till annan webbplats. finns ett register över lokaler i Växjö, som kan användas för olika typer av arrangemang och aktiviteter. På många lokaler i registret finns även måttuppgifter, foton, ritningar och annan viktig information.

Sök lokaler i Växjö stad Länk till annan webbplats.

Sök lokaler utanför Växjö stad Länk till annan webbplats.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 7 januari 2022
Se och göra