Fritidsbanken

Fredag den 7 juni öppnar Fritidsbanken äntligen i nya lokaler på Ljungadalsgatan 2 (vid Futurum). Då kan man både låna och lämna in fritidsutrustning.

Fritidsbanken tar tacksamt emot alla typer av saker som kan användas till sport- och fritidsaktiviteter. Saker du inte längre använder kommer till nytta för någon annan, dessutom gör du en insats för miljön.

Är du osäker på kvalitén gör det inget då den utrustning som skänks gås igenom noga innan den lånas ut. Om det inte går att laga tar vi hand om reservdelar och lämnar resten till återvinning.

Vilken typ av utrustning kan jag skänka?

Skridskor, fotbollsskor, gymnastikskor, vandringskängor, klubbor, racketar, skateboard, inlines, kampsportsutrustning (även dräkter, så kallade kimonos eller gi's), skidor, frisbees, bollar, kubb, boule, hjälmar, skydd, stormkök, liggunderlag och mycket mer.

Vi tar dock inte emot vanliga träningskläder eller instrument.

Var kan jag lämna in och skänka?

Just nu kan man lämna in utrustning på Återbruket på Norremarks kretsloppspark.

Håll även utkik på vår FacebooksidaLänk till annan webbplats. Länk till annan webbplats. efter insamlingsevent som vi anordnar runt om i kommunen

Vad är Fritidsbanken?

Genom Fritidsbanken kommer du att kunna låna sport- och fritidsutrustning för att prova på och utöva aktiviteter utan att behöva köpa nytt. Alla får låna och allt är gratis. Det är som ett bibliotek, men med sport- och fritidsutrustning.

Vad som finns att låna beror helt på vad privatpersoner, företag och föreningar har skänkt till oss, men det kan vara utrustning som skridskor, fotbollsskor, gymnastikskor, klubbor, racketar, skateboard, inlines, golfset, skidor, simfötter, hjälmar, stormkök, liggunderlag, tält och annat.

Senast uppdaterad: 13 maj 2024