Möjligt att låna kultur- och idrottsupplevelser på biblioteket

Teaterföreställningar, fotbollsmatcher eller museibesök. Ja, nu är det möjligt för barn och unga under 18 år att kostnadsfritt "låna" biljetter till kultur- och idrottsupplevelser via några av biblioteken i kommunen.

- Alla barn och unga ska ha rätt till en meningsfull fritid och få möjlighet att ta del av idrott, kultur och upplevelser i Växjö kommun. Genom att låna ut kostnadsfria upplevelser skapar vi goda förutsättningar för en mer jämlik och meningsfull fritid, säger Martina Forsberg (S), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Möjligheten att kostnadsfritt låna upplevelser finns på Växjö stadsbibliotek, Tallgårdens bibliotek samt på biblioteken i Lammhult, Braås och Teleborg.

- Våra bibliotek har ett viktigt uppdrag och en bred programverksamhet som vänder sig till en stor del av kommuninvånarna. Det känns viktigt och bra att nu även kunna erbjuda utlåning av upplevelser via några utvalda bibliotek, säger Lina Holmér, bibliotekschef Växjö kommun.

Under våren erbjuds biljetter till teater- och musikupplevelser, museibesök samt hockey-, innebandy- och fotbollsupplevelser. Det är möjligt genom samverkan med Regionteatern, Kulturparken Småland, Musik i syd, Växjö Lakers, Östers IF, Växjö DFF och Växjö Vipers.

Biljetterna lånas med lånekort på plats på biblioteken.

Mer information om hur det går till och vilka upplevelser som går att låna finns på vaxjo.se och på bibliotek.vaxjo.se Länk till annan webbplats..

Senast uppdaterad: 14 februari 2024