Samhällsvetenskapsprogrammet Beteendevetenskap

Är du intresserad av hur människan tänker och fungerar? Hur vi utvecklas och formar vår identitet? Här får du en grundläggande kunskap i hur människan agerar som individ och i grupp. Du lär dig tolka, förstå och förklara samspelet mellan människor och samhället. 

Samhällsvetenskapsprogrammet Kungdsmadskolan

Från lokalsamhälle ut i världen

Människan och samhället är spännande att studera. Ju mer du lär dig desto mer finns det att upptäcka. Lär dig om hur olika samhällssystem är uppbyggda och hur samhällsutvecklingen påverkar människors beteende. Studier av språk (svenska, engelska och moderna språk), är en viktig del av utbildningen. 

Inriktning

Beteendevetenskap

Du får en högskoleförberedande utbildning inriktad på samhällsstudier. Vi läser bland annat om kommunikation, lärande och ledarskap. Utbildningen behandlar bland annat frågor om demokrati, etik, genus och miljö. Vi studerar samhällets strukturer ur ekonomiska, sociala och politiska perspektiv. Med hjälp av olika modeller skapar vi förståelse för varför samhället ser ut som det gör - både lokalt och globalt. Våra kunskaper använder vi i projekt utanför skolan. 

Du kommer att arbeta både individuellt och i grupp. Med våra fördjupningskurser har du möjlighet att lära dig ännu mer inom valda ämnen. Vi redovisar både muntligt, skriftligt och med digitala hjälpmedel. Du har tillgång till ett eget digitalt verktyg under hela utbildningen. 

Vi erbjuder programmet både med och utan lagidrottsprofil. Du kan även förena programmet med NIU-studier i innebandy och handboll.

Lagidrottsprofil

Om du läser programmet med lagidrottsprofil kombinerar du dina studier med en vald idrott. Med två schemalagda träningspass per vecka och kompetenta ledare utvecklas du inom handboll, fotboll eller innebandy. Våra erfarna instruktörer ger dig både teoretisk och praktisk träning.

Efter programmet

Programmet är högskoleförberedande och ger dig en bra grund för fortsatta studier inom beteendevetenskap och samhällsvetenskap. Du kan exempelvis läsa vidare till civilekonom, sjukgymnast, lärare, socionom eller jurist. Breda språkkunskaper ger dig möjlighet till fortsatta studier utomlands och kanske ett utlandsjobb i framtiden. 

Du kan kombinera detta program med Nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU).

Relaterade dokument

Kontakt

 • Kungsmadskolan

  Reception

  0470-417 90

  kungsmadskolan@vaxjo.se

  Besöksadress

  Sandsbrovägen 21T

  Postadress

  Utbildningsförvaltningen

  Kungsmad
  Box 1222, 351 12 Växjö

  Leveransadress

  Sandsbrovägen 21T

  352 33 Växjö

 • Samhällsvetenskapsprogrammet

  Programansvarig

  Ellinor Svensson
  0470-419 81

  Studie- och yrkesvägledare

  Kristina Hörlin

  0470-418 30

Skriv ut
Senast uppdaterad: 9 februari 2018