BG musik

Gillar du musik och spelar själv? Vill du arrangera en spelning eller bara kolla på våra band? Då är du välkommen till BG Musik! 

BG Musik har funnits sedan 2001 och verksamheten drivs av Växjö kommun. På BG Musik repar ca 30 band i vecka. Dessutom arrangeras ett hundratal konserter i huset varje år. 

I huset finns tre fullt utrustade repetitionslokaler och tre inspelningsstudios, varav en till hiphop. Vi har också en sal för 150 personer. PA, ljus och backline av hög kvalitét finns.

Våra öppettider:
Måndag - torsdag 14:00-16:30
16:30-21:00 är det endast bokningar i replokalerna.

Om BG musik

BG Musik drivs av Växjö kommun i nära samarbete med privata och ideella aktörer i Växjö musikliv.

Efter att renoveringen blev klar i mars 2003 så har verksamheten varit i full gång. Det finns tre fullt utrustade repetitionslokaler och tre inspelningsstudios, en som drivs av SFR, en som drivs av Sensus. Vi har även en studio som är riktad till hiphop/rap musik drivs av NBV. 

Kulturskolan har två undervisningsrum för slagverksutbildning. I huset finns också en arrangemangssal för 150 personer. Där finns en utrustad scen med backline, scenljus och ljudanläggning samt utrustning för att producera ”Live DVD” av dem som har uppträtt. På källarplan finns ytterligare 14 repetitionslokaler att tillgå. För närvarande är det ca 50 grupper som repeterar i huset både i ”vår” regi och i källaren vilken Studiefrämjandet driver.

Dessa grupper representerar olika genrer och åldrar men de flesta är 16-19 år.

Våra framtidsplaner är att fortsätta på den banan vi har startat och vara lyhörda för de önskemål och trender som kommer inom musikens område. Vi fortsätter med vår idé om att våra besökare/musiker alltid ska lära sig något då de är här och framför allt att man ska kunna utveckla och trivas med sitt fritidsintresse, blir det dessutom några ”rockstjärnor” ytterligare så är detta bara ”grädde på moset”!

BG Musiks samarbetspartners under de senaste tio åren har varit KF Kristina, Studiefrämjandet, Bilda, ABF, Kulturskolan och Kultur- och Fritidsförvaltningen, NBV, Sensus, Musik i syd, Warriors booking, Legion m fl och även privata aktörer.

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 17 september 2019
Se och göra