Medvärdar för Konstkritik och konstpedagogik - hållbara framtidsperspektiv

Mingelkväll på Växjö konsthall i samarbete med Linnéuniversitetet och konferensen Konstkritik och konstpedagogik - hållbara framtidsperspektiv, den 1 februari - endast för inbjudna.

Pennor som hänger från tak.

Växjö konsthall är glada att få vara värdar för konferensen KKPs mingelkväll den 1 februrari, och delta i diskussionen kring hållbara framtidsperspektiv på konstpedagogik och konstkritik. Endast anmälda konferensgäster får delta.

Om konferesen 2 februari

Konferensen Konstkritik och konstpedagogik – hållbara framtidsperspektiv handlar om hållbarhetsaspekter av konstpedagogik och konstkritik. Hållbarhet adresseras här såväl i termer av hur konsten kan utmana sociala normer att tala om miljöproblemen, som hur samhällelig hållbarhet rimligtvis bör innebära att alla kan delta i alla aspekter av det offentliga samhällslivet, där konsten, kulturella artefakter och visuell kultur tar större del i vår vardagliga erfarenhet än vad som vanligtvis erkänns. I fokus är frågan om, och hur, konst, konstpedagogik och konstkritik kan ta ett större ansvar gentemot en allmänhet som präglas av mångkultur och med olika förutsättningar att förstå världen som den ser ut omkring oss.

Konferensen arrangeras av Institutionen för musik och bild vid Linnéuniversitetet i Växjö. Samarbetspartners är även Växjö konsthall och Växjö kommun. 

Kontakt

 • Växjö konsthall

  Reception

  0470-414 75

  konsthall@vaxjo.se

  Besöksadress

  Västra Esplanaden 10, Växjö

  Postadress

  Växjö stadsbibliotek
  Växjö konsthall

  Västra Esplanaden 7

  35231 Växjö

  Ordinarie öppettider

  Söndag och måndag stängt

  Tisdag-fredag, klockan 12-18

  Lördag klockan 12-16

  Fritt inträde

  Avvikande öppettider

Skriv ut
Senast uppdaterad: 11 december 2019