6 september: Film + eftersnack med regissörbesök - Cold Void

Cold Void är en kortfilmsdokumentär om psykisk ohälsa sett genom ögonen på Niklas Kvarforth, frontfigur I metalbandet Shining.

Bild på person som gömmer sitt ansikte bakom sina händer

Bild: Tillhör Artax Film

Cold Void

Cold Void är en kortfilmsdokumentär om psykisk ohälsa sett genom ögonen på Niklas Kvarforth, frontfigur I metalbandet Shining. Filmen är ett närgånget och personligt porträtt av mannen bakom bandet som gjort sig kända för extrema uttryck på scen och för att inte värja för tunga ämnen som självmord, beroende, självskador, droger och schizofreni. Filmen är regisserad och skapad av Claudio Marino och Artax Film.

Efter filmen blir det samtal om psykisk ohälsa, estetik och manliga ideal mellan Claudio Marino (regissör), Anna-Karin Rasmusson (konstnär och medverkande i Happy Nation) och Hans T Sternudd (docent, konst och bildvetenskap vid Linnéuniversitet).

Vi bjuder på tilltugg för den som behöver tröstäta!

Tid och plats

6 september klockan 18.30. Fritt inträde.

Happy Nation

Eventet är en del av utställningsprogrammet till Happy Nation Länk till annan webbplats. om laddade ämnet psykisk ohälsa, och pågår till och med 9 september 2018 på Växjö konsthall. Under sommaren kommer vi även hålla öppet för workshops, performances, guidade visningar, föreläsning om negativt fokus, konsert och filmvisning med samtal om psykisk ohälsa, estetik och manliga/mänskliga ideal.

Kontakt

 • Växjö konsthall

  Reception

  0470-414 75

  konsthall@vaxjo.se

  Besöksadress

  Västra Esplanaden 10, Växjö

  Postadress

  Växjö stadsbibliotek
  Växjö konsthall

  Västra Esplanaden 7

  35231 Växjö

  Ordinarie öppettider

  Söndag och måndag stängt

  Tisdag-fredag, klockan 12-18

  Lördag klockan 12-16

  Fritt inträde

  Avvikande öppettider

Skriv ut
Senast uppdaterad: 4 september 2018