9 mars: Workshop - Multispecies Exercise + Performance - Protector

Välkommen till en dag genomsyrad av relationen mellan häst och människa, sedd genom Signe Johannessens konstnärskap.

Bild: Fredrik Sederholm

Välkommen till en dag genomsyrad av relationen mellan häst och människa, sedd genom Signe Johannessens konstnärskap.

Multispecies Exercise: Kromatografiworkshop

Kl. 13-15: Har du en hästvän? Fånga upp en lort – eller en skopa jord där denne betar – och låt torka. Ta sedan med den till Växjö konsthall där Signe Johannessen lär ut kromatografiteknik för hästälskare.

Kromatografi är en traditionell analysmetod som används för att förstå hur olika organismer frodas i jord-, eller i det här fallet, lortprover. Analysen resulterar i ett vackert mönster: unikt för varje hästindivid.

Varje lort som analyseras är också en slags framtidsvision. En era av massutrotning äger just nu rum. Samtidigt skapas morgondagens jordar och habitat i samverkan mellan människa och häst, när betesmarker, foder och omvårdnad påverkar hur markerna ges näring och nya livsrum blir till.

Performance: Protector

En performance med lokala stalltjejer. Signe Johannessens verk Protector vecklar ut sig mellan händerna på två tjejer från Växjö Ridklubb. Utställningen och konsthallen, bleknar bort och blir något annat: ett stall där det ryktas, knoppas och talas om allt som hör hemma i samvaron mellan häst och människa.

Mer info

Lördag 9 mars på Växjö konsthall kl. 13-15. Fritt inträde och ingen föranmälan.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 26 februari 2019