Växjö konsthall och Det fria ordets hus samlokaliseras

För att skapa fler intressanta samarbeten mellan Växjö konsthall och Det fria ordets hus kommer verksamheterna att samlokaliseras i konsthallens befintliga lokaler på Västra Esplanaden. Arbetet som gjorts med att utreda en flytt av verksamheterna pekar på en rad ekonomiska och verksamhetsmässiga fördelar med denna lösning.

I oktober tog kultur- och fritidsnämnden beslut att Växjö konsthall skulle flytta sin verksamhet. Under hösten och vintern har ett arbete gjorts med att utreda en flytt som pekar på att de ekonomiska vinsterna av att flytta konsthallen är så marginella att de inte motiverar de verksamhetsmässiga förluster en flytt skulle innebära. Samtidigt görs besparingar genom hyresrabatt när det gäller konsthallens lokaler och att hyran försvinner för Det fria ordets hus nuvarande lokaler.

Inom kort påbörjas arbetet med att planera för flytt av Det fria ordets hus samt med att planera verksamheternas innehåll framåt. Beslutet om en samlokalisering av Växjö konsthall och Det fria ordets hus tas upp i kultur- och fritidsnämnden den 11 mars.

Kontakt

 • Växjö konsthall

  Reception

  0470-414 75

  konsthall@vaxjo.se

  Besöksadress

  Västra Esplanaden 10, Växjö

  Postadress

  Växjö kommun
  Växjö konsthall

  Box 1222

  351 12 Växjö

  Ordinarie öppettider

  Söndag och måndag stängt

  Tisdag-fredag, klockan 12-18

  Lördag klockan 12-16

  Fritt inträde

  Avvikande öppettider

Skriv ut
Senast uppdaterad: 25 februari 2020