Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Sociala medier: Inre landskap med Vida Lavén

När det är svårt att komma till oss tar vi konsten till er! Mellan 22 februari och 21 mars tar konstnären Vida Lavén över Växjö konsthalls sociala medier.

Foto: Vida Lavén.

Inre landskap med Vida Lavén

När det är svårt att komma till oss tar vi konsten till er! Mellan 22 februari och 21 mars kommer det därför inte att se ut som vanligt i våra sociala medier. Konstnären Vida Lavén tar över flödet i Växjö konsthalls facebook-, och instagramkonton.

Såhär beskriver hon sitt grepp:

-I en tid då många av oss försöker röra oss så lite som möjligt från våra hem tycks suget efter förskönade naturskildringar ha växt sig allt starkare. Den pastorala idyll som delas via sociala medier och livsstils-bloggar har mer gemensamt med Marie Antoinettes herdinnelekar än den verkliga vardagen på landsbygden. Fantasin om den dekorativa och tämjbara naturen som vi bär runt i fickan via våra mobiltelefoner har inspirerat mig till en serie bilder framtagen specifikt för sociala medier. För att spela på försöket att ta in den stora världen i den lilla så har jag använt mitt eget hem och min kropp som bakgrund och en smart telefon som enda kamera.

Bildflödet på vår Instagram Länk till annan webbplats.

Vida Lavén (född 91) är en svensk konstnär och poet, utbildad på Kungliga Konsthögskolan och Gerlesborgsskolan i Stockholm. Med humor, absurd realism och vilda kontextförflyttningar rör hon sig fritt mellan olika medium och plattformar. 

Kontakter

  • Växjö konsthall

    Reception

    0470-414 75

    konsthall@vaxjo.se

    Besöksadress

    Besöksadress

    Västra Esplanaden 10, Växjö

    Postadress

    Postadress

    Växjö stadsbibliotek
    Växjö konsthall

    Västra Esplanaden 7

    35231 Växjö

    Övrigt

    Övrigt

    Ordinarie öppettider

    • Söndag och måndag stängt
    • Tisdag-fredag, klockan 12-18
    • Lördag klockan 12-16

    Fritt inträde

    Avvikande öppettider

Senast uppdaterad: 18 mars 2022