Ä de könst?

Vi återpublicerar boken Ä de könst? från 2014. Hämta ditt exemplar på konsthallen.

Illustration ur Ä de könst

Illustration: Åskar Lilja

Ä de könst?

På ett avspänt och humoristiskt sätt berättar publikationen "Ä de könst?" om skulpturer på gator och torg i Växjö.

Konst ska vara fint. Konst ska provocera. Konst ska väcka känslor. Konst ska väcka tankar. Konst ska vara prydnad. Konst ska vara gratis. Konst ska vara exklusivt. Konst ska vara nyttigt. Konst ska vara till för alla. Ska och ska, ska konsten verkligen uppfylla allt detta? Kan den det?

Ä de könst? är en liten bok om offentlig konst i Växjö från 2014, och initierades som ett konstpedagogiskt verktyg för att kunna prata om offentlig konst på ett enklare och roligare sätt. Under sommaren återpublicerar vi några av favoriter från boken i våra sociala medier.

Vi har gjort ett urval av nytt, gammalt och okänt. Och så blandat in lite sådant som kanske inte är konst egentligen. Om det nu spelar roll? Åskar Lilja har tecknat, klurat och layoutat och Filippa de Vos har skrivit texter. Ä de könst är utgiven av Växjö konsthall.

Nyfiken på mer? Hämta ett gratis exemplar på konsthallen.

Kontakter

 • Växjö konsthall

  Reception

  0470-414 75

  konsthall@vaxjo.se

  Besöksadress

  Västra Esplanaden 10, Växjö

  Postadress

  Växjö stadsbibliotek Växjö konsthall Västra Esplanaden 7 35231 Växjö Ordinarie öppettider Söndag och måndag stängt Tisdag-fredag, klockan 12-18 Lördag klockan 12-16 Fritt inträde Avvikande öppettider
Skriv ut
Senast uppdaterad: 23 juni 2021