Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Fortsatt hög smittspridning i samhället

Det är fortsatt hög smittspridning i samhället och i flera kommunala verksamheter. Covid-fallen ökar ihop med RS-virus, förkylningar och vinterkräksjuka.

Mängden sjukdomar och virus som florerar i samhället påverkar flera av kommunens samhällsviktiga verksamheter bland annat inom omsorg och förskolor. Sjukvården i region Kronoberg signalerar även om ett ansträngt läge.

Enligt Folkhälsomyndighetens senaste scenario är det troligt att covid-fallen fortsätter att öka, med en topp i mitten av januari. Det i kombination med flera fall av influensa, RS-virus och vinterkräksjuka gör att myndigheten flaggar för att det kan bli en högre sjukfrånvaro i samhället i stort framöver.

Vi vill uppmana och påminna alla om att vi tillsammans måste hjälpas åt och ta vårt egenansvar för att minska smittspridningen. Det innebär fortsatt att stanna hemma om man är sjuk, hålla avstånd till varandra när det är möjligt samt vara noga med handhygienen på jobbet, i skolan och på fritiden. Det är viktigt att vi alla följer Folkhälsomyndighetens aktuella rekommendationer:

Stanna hemma om du är sjuk med symtom på covid-19 - Folkhälsomyndigheten Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad: 4 januari 2023