Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Kommunchef avslutar sitt uppdrag efter åtta år

Monica Skagne avslutar sitt uppdrag som kommunchef i Växjö kommun och vd i VKAB efter åtta år. Under torsdagen meddelade det politiska styret, bestående av Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet att hon från och med den 11 februari avslutar sitt uppdrag.

- Monica har bidragit till en stor utveckling av Växjö kommunkoncern och tagit kommunen framåt på många olika sätt, vilket vi är många som är tacksamma för. Vi är nu i behov av en ny inriktning för kommunens fortsatta arbete. Politiken har uttalat en nystart för Växjö kommun och i det arbetet behöver vi även ett nytt ledarskap på högsta tjänstemannanivå, säger Malin Lauber (S), kommunstyrelsens ordförande.

Monica Skagne avslutar sitt uppdrag från och med den 11 februari och Catharina Rydberg Lilja, som idag är vd på Vidingehem, går in som tillförordnad kommunchef. Rekryteringsprocessen för en ny kommunchef kommer nu att påbörjas.

- Jag har älskat mitt jobb varje dag då det har inneburit att utveckla Växjö, vår organisation och på så sätt skapa mervärde internt men också för våra invånare och företag. Jag är stolt och glad över att jag haft förmånen att driva utvecklingen som har satt Växjö på kartan än mer. Jag är oerhört tacksam för den service våra fantastiska medarbetare ger dygnet runt, året om för Växjöbornas bästa, säger Monica Skagne.

Senast uppdaterad: 9 februari 2023