Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Catharina Rydberg Lilja blir ny kommunchef i Växjö

Idag har kommunstyrelsen, under ett extrainsatt möte, beslutat att anställa Catharina Rydberg Lilja som ny kommunchef i Växjö kommun från och med 22 maj 2023.

Catharina Rydberg Lilja är i dag tillförordnad kommunchef sedan februari 2023. Hon kommer senast från Vidingehem som vd.

- Catharina har mycket goda ledaregenskaper och bred erfarenhet. Jag är glad över att vi har en kommunchef på plats och att Catharina tillsammans med alla medarbetare och politiken nu kan ta Växjö kommun framåt så att Växjö kan fortsätta vara öppet, inkluderande och expansivt, säger Malin Lauber (S), kommunstyrelsens ordförande.

Catharina har innan Vidingehem även varit vd på Halmstads fastighetsbolag. Hon har också haft flera chefsuppdrag inom kommunal sektor, bland annat som biträdande kommunchef i Halmstads kommun.

- Jag är glad över förtroendet och samtidigt ödmjuk inför uppgiften. Jag ser fram emot att, på politikens uppdrag och tillsammans med chefer och medarbetare, fortsätta leda Växjös utveckling. Växjö är en modig, framåtlutad kommun och en fantastisk plats, säger Catharina Rydberg Lilja, kommunchef.

Senast uppdaterad: 16 maj 2023