Eldningsförbud i Kronobergs län

Eldningsförbud gäller i hela Kronobergs län. Brandrisk råder i skog och mark. Open burning prohibition order applies. Es gilt ein allgemeines Feuerverbot. سريان أمر حظر إشعال النار

Stäng meddelande

Pumptrack-bana i Hovshaga centrum

På Hovshaga i Växjö finns en nyanlagd pumptrack-bana där du kan testa benstyrkan och balansen genom att cykla runt banan som går över mjuka kullar och kurvor.

Pumptrack-banan, som invigdes i september 2018, ligger söder om de nya husen längs med Björksätravägen och norr om de befintliga punkthusen vid Segerstadsvägen. Den är 600 kvadratmeter och ambitionen är att det blir en gemensam samlingsplats för alla åldrar. Här kan du öva balans, utveckla din teknik och förbättra ditt självförtroende på cykeln.

Vad är en pumptrack-bana?

En pumptrack är ett område som formats med mindre kullar och sluttade kurvor för att cykla i. I en pumptrack är tanken att du med några tramptag på cykeln ska kunna använda din kroppstyngd och din teknik till att samla fart och kraft för att åka (”pumpa”) dig igenom en slinga i parken. Det finns ingen bestämd bana, utan du kan själv välja vilken väg du vill cykla.

Hitta hit

Du kan enkelt hitta pumptrack-banan med hjälp av Naturkartanlänk till annan webbplats.

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 19 oktober 2018
Se och göra