Cykelvänlig arbetsplats

Utmärkelsen Cykelvänlig arbetsplats riktar sig till arbetsgivare och arbetsplatser i Växjö kommun som uppmuntrar och underlättar för sina anställda att cykla till jobbet.

Det finns många arbetsplatser som på olika sätt underlättar och gör det enkelt för sina anställda att cykla till jobbet. Med Cykelvänlig arbetsplats vill vi uppmuntra ännu fler arbetsplatser att erbjuda bra förutsättningar som motiverar till cykling.

Vinn en elcykel till arbetsplatsen

Utgångspunkten för utmärkelsen är webbplatsen http://cykelvanligare.vaxjo.se/länk till annan webbplats där arbetsplatsers "cykelvänlighet" avgörs av hur många cykelvänliga kriterier som uppnås. Det är 25 kriterier som alla handlar om att underlätta cyklandet för anställda, till exempel att kunna erbjuda en cykelpump och verktyg för att laga en punktering, möjlighet att duscha och byta om, säkra cykelparkeringar, tjänstecyklar med mera.

Arbetsplatser som uppfyller minst fem av kriterierna får utmärkelsen Cykelvänlig arbetsplats tillsammans med ett diplom. De arbetsplatser som uppfyller minst 10 utav kriterierna, har chans att vinna en elcykel och bland de som har minst 15 utses ”Växjös cykelvänligaste arbetsplats” som får gratis exponering via något lokalt media i Växjö.

Genom att uppmärksamma arbetsplatser som erbjuder sina anställda bra cykelförutsättningar skapas möjligheter för fler att välja cykeln till jobbet och i tjänsten.

http://cykelvanligare.vaxjo.se/länk till annan webbplats kan du läsa mer om kriterierna och enkelt anmäla arbetsplatsen. Anmälan och deltagande är kostnadsfritt. Tävlingen pågår under hösten 2020.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 30 juni 2020
Trafik och stadsplanering