Sommarlovsferie

Varje sommar erbjuder Växjö kommuns förvaltningar och bolag ungdomar möjlighet till betald feriepraktik.

Ansökan för betald feriepraktik under sommaren 2024 är nu stängd. Du kan följa din ansökan genom att logga in i MatchaNu.

För att vara aktuell för betald feriepraktik 2024 ska följande krav uppfyllas.

  • Du ska vara född är 2006, 2007 eller 2008 och folkbokförd i Växjö kommun.
  • Du ska bifoga ett personligt brev i din ansökan.
  • Du behöver närvara vid alla obligatoriska tillfällen i kommande rekryteringsprocess.

Så här går det till

  • Du skickar in en ansökan i MatchaNu under perioden 1-29 februari.
  • Din ansökan hanteras av Växjö kommun och godkänns under förutsättning att ovan nämnda krav är uppfyllda.
  • Har du en godkänd ansökan går du vidare i processen mot feriepraktik. Du kommer då få mer information av oss via e-post som är vår främsta informationskanal. Tänk på att du även kan följa din ansökan genom att logga in i MatchaNu, där du också kan läsa de meddelanden vi mejlar ut
  • Om du tilldelas en feriepraktikplats kommer du få mer information via e-post. Du måste då logga in i MatchaNu och tacka JA om du vill ha platsen. Tackar du inte JA innan sista angivet datum går platsen vidare till en reserv.

Följ din ansökan

Du kan följa din ansökan genom att logga in i MatchaNu. Du använder ditt personnummer som användarnamn och ditt lösenord är det du valde när du gjorde din ansökan i MatchaNU.

Din ansökan till betald feriepraktik kan också användas inom förvaltningen arbete och välfärd under våren om det finns andra uppdrag inom förvaltningen som kan vara aktuella för dig som söker feriepraktik. Det betyder inte att din ansökan till feriepraktik påverkas.

Tänk på att hålla koll på din e-post eftersom det är vår främsta informationskanal. Var uppmärksam på att kolla din skräppost för att inte missa något viktigt mejl som vi skickar. Observera att du är ansvarig för att din ansökan fylls i korrekt och att du aktivt följer din ansökan.

Utdrag ur belastningsregistret

När du fått feriepraktik får du ett e-postmeddelande från oss med information. Där framgår det om din arbetsplats kräver att du lämnar in utdrag ur belastningsregistret innan du får påbörja din feriepraktik.

Observera att det tar cirka två veckor att få utdragen så beställ dem i god tid.

Utdragen beställer du på Polisens webbplats Länk till annan webbplats..

Mer information

Svar på vanliga frågor kring feriepraktik hittar du i dokumentet Sommarlovsferie – Frågor och svar 2024 som ligger under rubriken Relaterade dokument längst ner på den här sidan.

Senast uppdaterad: 14 maj 2024