Missbruk i familjen - Glimten

En anhörigs missbruk påverkar dig och hela familjen i vardagen. Missbruket är ofta en familjehemlighet som man inte pratar om. Det är aldrig ditt fel att den personen missbrukar!

Om du har någon i din familj som missbrukar eller har missbrukat alkohol/droger/mediciner eller annat finns Glimten för dig. Glimten är en pedagogisk verksamhet för barn och ungdomar mellan 6-20 år där man har möjlighet att träffa andra barn och ungdomar i liknande situationer. Här får du som barn möjlighet att dela hemligheten med andra barn samt ta del av deras erfarenheter och upplevelser.

Du får möjlighet att få tillgång till dina känslor samt att sätta ord på och sortera dem. Som barn/ungdom i en familj där missbruk förekommer trycker man ofta undan känslor eller så visar man dem kanske på ett felaktigt och förstärkt sätt.

Du ges också kunskap om vad missbruk och beroende är och hur det påverkar den personen som har missbruket, men också hur det påverkar dig och hela familjen.

I Glimten träffas man en gång i veckan under en termin tillsammans med två gruppledare. Varje träff har olika teman. Det är kostnadsfritt och vi har tystnadsplikt.

Vi har möjlighet att ha grupper i hela länet!

Är du intresserad av att gå i Glimten grupp eller vill du veta mer? Ring 0470-79 60 47 eller mejla oss på familjefrid@vaxjo.se

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 26 april 2019
Stöd och omsorg