Kärlek och sex

Kärlek kan vara underbart, jobbigt, härligt, kanske allt på samma gång, eller inget av det. Är du tonåring är det jättevanligt att kärlek och sex snurrar runt i hjärnan nästan hela tiden.

Det kan ta lite tid att komma på vem man är kär i eller vad man ska göra för att visa det. Tänk om hen inte tycker om mig? What if hen dissar mig?

Ungdomsmottagningen i Växjö är personalen vana vid att svara på alla möjliga frågor.

UMO.se Länk till annan webbplats. är ungdomsmottagningen på nätet, en skön sida för dig som vill läsa om andras erfarenheter och tankar. Det är en bred sida som handlar om både relationer och sex, men också om andra saker som man funderar på när man är ung. Kolla också in UMO på Facebook Länk till annan webbplats..

Fler bra länkar om kärlek och sex

RFSL Länk till annan webbplats.
RFSL arbetar för att homosexuella, bisexuella och transpersoner ska ha samma rättigheter, möjligheter och skyldigheter som andra. Arbetet för detta sker genom politisk påverkan, informationsarbete och sociala och stödjande verksamheter. Konkret kan detta röra sig om att uppvakta politiker, hålla utbildningar, arrangera fester eller driva en telefonjour. En lokal avdelning finns i Växjö som vänder sig till HBTQ-personer i alla åldrar och deras vänner och anhöriga. RFSL Kronoberg anordnar föreläsningar, skolinformation, ungdomsträffar och aktiviteter samt bedriver jourverksamhet.

RFSU Länk till annan webbplats.
RFSU arbetar med sexualupplysning, utbildning och opinionsbildning för att motverka fördomar, bota kunskapsbrist och öka den sexuella hälsan, i Sverige såväl som internationellt.

unizonjourer.se/animo/ Länk till annan webbplats.
Numera heter vi Ungdomsjouren Animo. Hit kan alla ungdomar vända sig, både killar och tjejer.

Noaks Ark Länk till annan webbplats.
På Noaks Ark jobbar man med att förebygga hiv och andra sexuellt överförbara infektioner, genom att sprida kunskap ur ett kulturellt, genus- och sex & samlevnadsperspektiv. Föreningen finns i Växjö och jobbar med att stödja de som drabbats av hiv eller som har någon i sin närhet som drabbats.

Killfrågor Länk till annan webbplats.
Här kan du till läsa artiklar, intervjuer och kika på filmklipp. Du kan också chatta om killfrågor.

Inte till Salu
Länk till annan webbplats.
Många tjejer och killar börjar med att lägga ut en bild på sig själva i fel sammanhang och hamnar i mycket svåra situationer.

Senast uppdaterad: 15 februari 2024