Eldningsförbud i Kronobergs län

Eldningsförbud gäller i hela Kronobergs län tills vidare. Currently there is a fire ban throughout Kronoberg County.

Stäng meddelande

Flytta till Växjö

Funderar du på att flytta till Växjö?

Mångkulturellt, ungdomligt och framåtsträvande mitt i södra Sverige. Staden som växer och frodas. En blandning av nytt och gammalt, sport och kultur, fritid och hårt arbete. Tack vare vårt miljöarbete kan vi stolt kalla oss Europas grönaste stad. Naturen själv står för inramningen med djupa skogar, sjöar och grönskande ängar. I stadsparken kan du både bada och fiska i Växjösjön. Gourméer och vinkännare är flitiga besökare i vår stad. Precis som älskare av idrott och kultur.

Det är lätt att få ihop livspusslet med närhet till bra skolor, spännande jobb och stimulerande fritid. Människorna i Växjö kommun har tillsammans skapat en attraktiv plats att leva och bo på, men vår ambition för framtiden är att göra det ännu enklare och attraktivare för besökare, företag och invånare att leva och verka hållbart i Växjö. Växjö kommun är i en spännande, expansiv fas där vi blir fler invånare varje år och snart närmar vi oss 100 000!

Mer information

Alla som någon gång har flyttat vet att det kan vara både svårt och rörigt. Vi vet hur viktigt det är att allt känns rätt från början för alla som flyttar och vi vill att det ska vara enkelt att flytta till Växjö. Därför har vi samlat ihop några tips till dig, du hittar dem i menyn under rubriken Flytta till Växjö.

Vi hoppas att du kommer trivas i vår kommun!

Skriv ut
Senast uppdaterad: 26 november 2019
Politik och demokrati