Stadsfester

Nedan listas ett urval av återkommande evenemang i Växjö stad.

Kulturnatten
Växjö kulturnatt, alltid sista lördagen i januari, är en manifestation av Växjös kulturliv där föreningar och andra medverkar tillsammans. Samordning: Kultur- och fritidsförvaltningen.

Earth Week
Earth Week är en vecka i mars varje år med fokus på framtiden. Växjö kommun samordnar veckan där näringsliv, organisationer och föreningar bjuds in att vara med och arrangera föreläsningar, workshoppar, festival med mera. Earth Week är en vecka för framtiden och öppen för alla i kommunen, både som medarrangörer men också som deltagare och besökare under veckan. Arrangör: hållbarhetsavdelningen, kommunledningsförvaltningen. Veckan avslutas med Världsnaturfondens symboliska klimatmanifestation Earth hour, sista lördagen i mars klockan 20.30-21.30.

Valborgsmässofirande
Traditionsenligt firande sker i Linnéparken och vid Växjösjön. Musikkår, körer, högtidstal, scouter och majbål. Arrangör: Kultur- och fritidsförvaltningen.

Växjö Pride
Växjö Pride är en vecka i maj varje år. Syftet är att arrangera en festival som på olika sätt synliggör, stödjer och utvecklar förutsättningar för homosexuella, bisexuella, transpersoners och queerpersoners liv. Växjö Pride är till för alla som är solidariska med vår strävan att få ett mer inkluderande samhälle. Arrangör: Växjö Pride (samordning av kommunkoncernens engagemang inom Växjö Pride sker genom hållbarhetsavdelningen, kommunledningsförvaltningen).

Nationaldagsfirande
Eftermiddagsfirande i Linnéparken med underhållning, aktiviteter, högtidstal, prisutdelningar med mera. Arrangör: Kultur- och fritidsförvaltningen

Scensommar
Scensommar bjuder på uppiggande, roliga och spännande upplevelser inom olika genrer och uttryck, på olika platser i kommunen. Här finns ett rikt program av scenkonst för alla åldrar, hela sommaren. Arrangör: Kultur- och fritidsförvaltningen

Karl-Oskardagarna
Karl-Oskardagarna är en folkfest i augusti för hela familjen. Många konserter, dans, tivoli och musik på stan. Arrangör: Växjö City

MAT
MAT är ett årligt evenemang i Växjö i september, där Växjö kommun är en av de som arrangerar och finansierar evenemanget. MAT erbjuder seminarier, stort mattält på Stortorget, Stadsodlingsfestival på Östrabo ekobacke samt många andra aktiviteter. Arrangör: MAT arrangeras och basfinansiering av Växjö kommun och Region Kronoberg, i nära samarbete med Länsstyrelsen i Kronobergs län. MAT produceras och projektleds av Växjö & Co AB på uppdrag av arrangörens styrgrupp.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 25 februari 2020
Se och göra