Stadsfester

Nedan listas ett urval av återkommande evenemang i Växjö stad.

Växjö kulturnatt
Växjö kulturnatt, alltid sista lördagen i januari, är en manifestation av Växjös kulturliv där föreningar och andra medverkar tillsammans. Samordning: Kultur- och fritidsförvaltningen.

Valborgsmässofirande
Traditionsenligt firande sker i Linnéparken och vid Växjösjön. Musikkår, körer, högtidstal, scouter och majbål. Arrangör: Kultur- och fritidsförvaltningen.

Vårstad
Kulturfesten Vårstad inspirerar i Växjö centrum sista lördagen i maj varje år. Ta del av ett kreativt kulturkaos där roliga och spännande händelser tar plats på gator och torg. Det brukar bli en brokig blandning av musik, teater, dans, akrobatik m m. Arrangör: Kultur- och fritidsförvaltningen

Nationaldagen
Eftermiddagsfirande i Linnéparken med underhållning, aktiviteter, högtidstal, prisutdelningar m m. Arrangör: Kultur- och fritidsförvaltningen.

Scensommar
Scensommar bjuder på uppiggande, roliga och spännande upplevelser inom olika genrer och uttryck, på olika platser i kommunen. Här finns ett rikt program av scenkonst och film för alla åldrar, hela sommaren. Arrangör: Kultur- och fritidsförvaltningen.

Karl-Oskar
Karl-Oskardagarna är en folkfest i augusti för hela familjen. Många konserter, dans, tivoli och musik på stan. Arrangör: Växjö City.

Växjö Pride
Växjö Pride har till syfte att arrangera en festival som på olika sätt synliggör, stödjer och utvecklar förutsättningar för homosexuella, bisexuella, transpersoners och queerpersoners liv och vänder sig till alla som är solidariska med vår strävan att få ett mer inkluderande samhälle.  

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 18 april 2018
Se och göra