Nationaldagsfirande

Välkommen på traditionellt nationaldagsfirande i Linnéparken den 6 juni. Firandet inleds klockan 14 och det kommer att bjudas på underhållning, aktiviteter, högtidstal, prisutdelningar och mycket mer.

På scenen kommer bland annat sångerskan och musikproducenten Pernilla Andersson att synas, men även Hani Arrabi och Hampus Schreiber med nummer ur musikalen Rent, Växjö manskör och Kronobergarnas musikkår. Högtidstal kommer att hållas av eleverna Nadra Ali Awil, Hamza Masovic och Sara Lennqvist från Centrumskolan.

Borgmästare Bo Frank och Eva Johansson, ordförande i kultur- och fritidsnämnden, kommer att dela ut kulturpriser, kulturstipendier och stipendium till ideella ledare. Konferencier är John Martin Bengtsson, sångare och musikalartist. Här kan du se hela programmet.

Ta med fikakorg - eller köp fika på plats.

Vill du ansöka om att få en svensk flagga?

Ansökan om tilldelning av fana/flagga skall vara Rikskommittén Sveriges Nationaldag tillhanda före den 1 januari. På Nationaldagens webbplats hittar du information samt länkar till de olika ansökningsblanketterna.länk till annan webbplats

Kontakt

Har du frågor om flagga/fana är du välkommen att kontakta:

Lennart Grimsbo

Länskommittén för Sveriges Nationaldag, Länsstyrelsen i Kronobergs län
Telefon: 010-223 77 27
E-post: lennart.grimsbo@lansstyrelsen.se

Om du tilldelas en svensk fana/flagga och vill ta emot den officiellt i samband med Växjö kommuns nationaldagsfirande i Linnéparken i Växjö, kontakta kultur- och fritidsförvaltningen.

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 4 juni 2018
Se och göra