Följ de nationella skärpta råden för att hejda smittspridningen av covid-19

Stäng meddelande

MAT

MAT är ett årligt evenemang i Växjö i september månad.

MAT erbjuder vanligtvis seminarier, stort mattält på Stortorget, Stadsodlingsfestival på Östrabo ekobacke, samt många andra aktiviteter. I år blir dock MAT med anledning av coronapandemin ganska annorlunda.

  • Seminariedelen som Destination Småland håller i riktar sig i år främst mot matproducenter. Det är en grupp som i vanliga fall brukar ha svårt att hinna gå på föreläsningar eftersom de då står i tältet och säljer sina produkter. Seminarierna kommer att pågå tisdagar från första september till första december.
  • MAT-tältet ställs in och istället arangerar Länsstyrelsen en MAT-runda som ska inspirera invånarna att besöka lokala producenter och gårdsbutiker i regionen. MAT-rundan är utspridd på två helger och på så sätt behöver inte folksamlingarna bli särskilt stora. Rundan äger rum lördagarna den 12:e och 19:e september mellan kl 10.00-15.00.

Håll dig uppdaterad om MAT-rundan och anmäl dig till de kostnadsfria seminarierna i höst på webbplatsen www.matsmaland.selänk till annan webbplats

Skriv ut
Senast uppdaterad: 14 januari 2021
Se och göra