Valborgsmässofirande

Traditionsenligt Valborgsfirande med tal, sång och musik i Linnéparken samt fackeltåg och eld vid Växjösjön. 

Valborgseld vid Växjösjön

Hållpunkter för firandet:

  • Linnéparken kl 20.30
  • Växjösjön kl 21.40

Den första delen av programmet med tal till våren, sång och musik hålls vid en ny plats för i år: Linnéparksscenen. Detta beror på ombyggnaion i stationsområdet.
Tal till våren får vi av Meg Nömgård, museichef för Sagobygden. Medverkar gör också kören Blandad konfekt, Kulturama Preparandums Cheerleaders och Växjö manskör. Borgmästare Bo Frank är kvällens presentatör.
I den andra delen av programmet går vi med Växjö Scoutkårs fackeltåg och Växjö skolornas musikkår till elden vid Växjö sjön.
Hela programmetlänk till annan webbplats

Inget fyrverkeri

Sedan kommunfullmäktiges beslut om begränsning av användandet av pyrotekniska varor 2015 sker inte något fyrverkeri i samband med kommunens Valborgsmässofirande eller andra kommunala arrangemang. Här kan du få information och tips om vad som gäller för privata fyrverkerierlänk till annan webbplats.

Brandsäkerhet och hänsyn till smådjur

Tänk på att se till att inga smådjur befinner sig i riset i god tid innan du tänder brasan. Om riset har legat på platsen ett tag kan det ha lockat till sig smådjur, till exempel igelkottar. Flytta på riset en liten bit eller lyft på riset och rör runt i det med ett tillhygge för att skrämma bort smådjur.

Tekniska förvaltningen levererar på uppdrag av Kultur- och fritidsförvaltningen riset till brasan vid Växjösjön. Riset fraktas till platsen först på Valborgsmässoafton för att undvika att djur har bosatt sig i rishögarna.

Hos Värends räddningstjänst kan du läsa mer om vad som gäller för privat Valborgseldlänk till annan webbplats.

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 27 juni 2018
Se och göra