Valborgsmässofirande 2022

I år kan vi fira in våren tillsammans igen med traditionsenligt valborgsfirande med tal, sång och musik i Linnéparken och valborgseld vid Växjösjön.

Lördagen den 30 april firas Valborg traditionsenligt i Linnéparken och vid Växjösjön.

Klockan 19.30 samlas vi i Linnéparken. Körerna Wexiö Lady lights och Växjö manskör sjunger. Presentatör är borgmästare Bo Frank och vårtalar gör Lisa Moraeus.

Efter tal och sång tar fackeltåget bestående av Växjö Scoutkår, Växjöskolornas musikkår och Kulturama Cheerleaders täten och vi beger oss till Växjösjöns östra strand för att tända bålet.

Firandet beräknas sluta klockan 21.30

Inget fyrverkeri i kommunens arrangemang

Sedan kommunfullmäktiges beslut om begränsning av användandet av pyrotekniska varor 2015 sker inte något fyrverkeri i samband med kommunens Valborgsmässofirande eller andra kommunala arrangemang.

Brandsäkerhet och hänsyn till smådjur vid eldar

Tänk på att se till att inga smådjur befinner sig i riset i god tid innan du tänder brasan. Om riset har legat på platsen ett tag kan det ha lockat till sig smådjur, till exempel igelkottar. Flytta på riset en liten bit eller lyft på riset och rör runt i det med ett tillhygge för att skrämma bort smådjur.

Växjö kommun levererar riset till brasan vid Växjösjön. Riset fraktas till platsen först på Valborgsmässoafton för att undvika att djur har bosatt sig i rishögarna.

Senast uppdaterad: 22 augusti 2022