Följ de nationella skärpta råden för att hejda smittspridningen av covid-19

Stäng meddelande

Conversation piece

Anna-Karin Arvidsson och Katarina Botwid
Framflyttad

Bild på en lerklump

Katarina Botwid © Bildupphovsrätt 2021

Om Conversation piece

Ur en systematisk men poetisk brevväxling mellan konstnärerna Anna-Karin Arvidsson och Katarina Botwid har vårens första utställning på Växjö konsthall vuxit fram. Genom samtal, män som hatar mullvadar, asketism, överdåd och fingeravtryck – närmar den sig leran och dess förhållande till människans identitet – som producent, konsument, bevarare och förstörare. Begreppet conversation piece ringar in de typer av föremål som tänder gnistan för samtal. Dialogen stannar inte i breven utan söker sig vidare genom utställningens materialitet, relationer och skilda uttryck.

Anna-Karin Arvidsson är utbildad på HDK på Linjen för keramisk konst och arbetar som keramiker, konstnär och lektor i design med fokus på hållbar förändring vid Linnéuniversitetet.

Katarina Botwid är utbildad på HDK på Linjen för keramisk konst och arbetar som keramiker, konstnär och arkeologisk forskare med inriktning på forntida keramiker vid Lunds universitet.

Öppning

Öppningen är framflyttad och utställningen öppnar 1 april. Just nu håller vi Växjö konthall stängd till följd av ökad smittspridning. Förutsatt att restriktioner har ändrats, öppnar vi utställningen. Vi följer Folkhälsomyndighetens och Regeringens rekommendationer och reserverar oss för eventuella ändringar.

Foto på ett gäng svanar i porslin, några hela och några sönder

Anna-Karin Arvidsson © Bildupphovsrätt 2021

Samtal om lera, ursprung, asketism och överdåd

Utställningens program består av olika former av samtal som kommer att återspeglas inuti hallen. Inspelade, filmade och nedtecknade konversationer kommer efter hand att läggas till i den fysiska utställningen.

I händelse av att coronarestriktionerna lättar kommer vi att bjuda in besökare för att se temamiddagar och samtal under utställningens gång. Hinner de inte lätta under perioden som vi visar Conversation piece går det att ta del av programmet inuti utställningen eller via webben.

Datum kommer Middagssamtal med Katarina Botwid.
Datum kommer Middagssamtal med Anna-Karin Arvidsson.

Guidad visningar

Vill du se utställningen på ett coronasäkert sätt? Boka in dig och högst tre andra på en temavisning! Vi genomför dem under förmiddagarna när hallen har stängt för drop in-besökare. För att boka in en tid når du oss via kontaktuppgifterna längst ner.

tis-fre mellan kl. 10-11: ÖVERDÅD
tis-fre mellan kl. 10-11: ASKETISM
tis-fre mellan kl. 10-11: PROJEKTIONER

Finissage

Framflyttad.

Kontakt

 • Växjö konsthall

  Reception

  0470-414 75

  konsthall@vaxjo.se

  Besöksadress

  Västra Esplanaden 10, Växjö

  Postadress

  Växjö stadsbibliotek
  Växjö konsthall

  Västra Esplanaden 7

  35231 Växjö

  Ordinarie öppettider

  Söndag och måndag stängt

  Tisdag-fredag, klockan 12-18

  Lördag klockan 12-16

  Fritt inträde

  Avvikande öppettider

Skriv ut
Senast uppdaterad: 25 januari 2021
Se och göra