Inre landskap

Vida Lavén
22 februari - 21 mars 2021

En naken kropp med en gran på magen.

Bild: tillhör Vida Lavén

Inre landskap

När det är svårt att komma till oss tar vi konsten till er! Mellan 22 februari och 21 mars kommer det därför inte att se ut som vanligt i våra sociala medier. Konstnären Vida Lavén tar över flödet i Växjö konsthalls facebook-, och instagramkonton.

Såhär beskriver hon sitt grepp:

-I en tid då många av oss försöker röra oss så lite som möjligt från våra hem tycks suget efter förskönade naturskildringar ha växt sig allt starkare. Den pastorala idyll som delas via sociala medier och livsstils-bloggar har mer gemensamt med Marie Antoinettes herdinnelekar än den verkliga vardagen på landsbygden. Fantasin om den dekorativa och tämjbara naturen som vi bär runt i fickan via våra mobiltelefoner har inspirerat mig till en serie bilder framtagen specifikt för sociala medier. För att spela på försöket att ta in den stora världen i den lilla så har jag använt mitt eget hem och min kropp som bakgrund och en smart telefon som enda kamera.

Bildflödet på vår Instagram utan inloggning Länk till annan webbplats..

Vida Lavén (född 91) är en svensk konstnär och poet, utbildad på Kungliga Konsthögskolan och Gerlesborgsskolan i Stockholm. Med humor, absurd realism och vilda kontextförflyttningar rör hon sig fritt mellan olika medium och plattformar.

Kontakter

 • Växjö konsthall

  Reception

  0470-414 75

  konsthall@vaxjo.se

  Besöksadress

  Besöksadress

  Västra Esplanaden 10, Växjö

  Postadress

  Postadress

  Växjö stadsbibliotek
  Växjö konsthall

  Västra Esplanaden 7

  35231 Växjö

  Övrigt

  Övrigt

  Ordinarie öppettider

  • Söndag och måndag stängt
  • Tisdag-fredag, klockan 12-18
  • Lördag klockan 12-16

  Fritt inträde

  Avvikande öppettider

Senast uppdaterad: 13 december 2021