Fakturor från kommunen

Växjös kommun har bankgiro som huvudbetalningssätt. Betalar du med ett eget inbetalningskort eller via Internetbank är det viktigt att alltid ange fakturans OCR-nummer eller fakturanummer. Betalningssätt som rekommenderas är E-faktura och/eller Autogiro.

Obetalda fakturor

Om du inte betalar en faktura i tid skickas en påminnelse.

I samband med denna påminnelse tillkommer en kostnad enligt lag på förnärvarande 60 kr. Dröjsmålsränta (Riksbankens referensränta + 8 %) tillkommer som separat räntefaktura.

Om fakturan därefter inte betalas, övergår fakturan till inkassoåtgärd och det tillkommer en inkassokostnad enligt lag på förnärvarande 180 kr.

Fakturafrågor

Om du har frågor angående en faktura ska du kontakta den förvaltning som fakturerat. Telefonnummer finns på fakturan. Om fakturan har kommit bort eller om du har frågor som rör inbetalningar, autogiro, e-faktura, krav m.m. är du välkommen att kontakta ekonomikontoret.

Autogiro 

Autogiro betyder att  betalningen av en faktura sker helt automatiskt från ditt konto. Detta är ett enkelt sätt att betala till exempel betala fakturor som kommer varje månad.

Fakturan skickas ut som vanligt till dig men inbetalningskortet är makulerat.

Vill du betala via autogiro, skriv ut och fyll i anmälningsblanketten:

Ansök om autogiro

Skicka anmälningsblanketten till:
Växjö kommun
Ekonomikontoret
Box 1222
351 12 Växjö

E-faktura

E-faktura är ett sätt att ta emot och betala fakturor. För att kunna ta emot en e-faktura gör du en anmälan direkt via din Internetbank.  

Det finns också möjlighet att kombinera e-faktura med autogiro. Betalningen går då via autogiro och inte via Internet. Efter anmälan om e-faktura måste även ett medgivande för autogiro göras.

Fakturor för avfall och vatten

Här finns information som gäller fakturor för avfall och vatten.

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 10 september 2018
Politik och demokrati