Här finns daglig verksamhet

Daglig verksamhet finns på flera platser i kommunen. Här kan du se var de finns och vilken inriktning varje verksamhet har.

B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

 

Ackurat Industriplast

Värnamovägen 42, Lammhult Kartalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Här tillverkas över 7 000 olika plastartiklar som levereras till olika länder i världen. Verksamheten riktar sig främst till personer med lindrig och måttlig utvecklingsstörning.

Exempel på aktiviteter är industriarbete.

 

Allaktivitetshuset Kryddan

Rådjursvägen 2A, Växjö Kartalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Verksamheten riktar sig främst mot personer med förvärvad hjärnskada (LSS personkrets 2) och personer med lindrig eller måttlig utvecklingsstörning.

Exempel på aktiviteter är förpackningsuppgifter, monteringsarbete, fysiska aktiviteter som utevistelse, gymnastik, ridning och bad, skapande i färg och form, socialt umgänge, teknik och multimedia.

Annevik

Vi finns vid Helgasjöns strand i den Röda paviljongen. Verksamhet riktar sig till personer med måttlig utvecklingsstörning.

Exempel på aktiviteter är läsning, musik, sinnesträning, skapande, bakning och promenader.

 

Bramstorp

Bramstorp i Ingelstad Kartalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
I Bramstorp kombinernas boende och daglig verksamhet. Verksamheten riktar sig mot personer med måttlig och grav utvecklingsstörning och som bor på Bramstorp.

Exempel på aktiviteter är vedhantering, trädgårdsskötsel, arbete med djur, skogspromenader, sopsortering och kompostering.

 

Café Cajutan

Sandgärdsgatan 31, Växjö Kartalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Cajutan är ett café som finns i polisens lokaler i Växjö. Verksamheten riktar sig främst mot personer med lindrig eller måttlig utvecklingsstörning.

Exempel på aktiviteter är brygga kaffe, göra frallor, smörgåsar och baguetter, bakning, lunchservering, kassahantering, disk och städning.

 

Café Tufvan

Tuvanäsvägen 10, 352 52 Växjö Kartalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
På Café Tufvan bedrivs café- och konferensverksamhet. Vi finns på universitetsområdet på Teleborg och de flesta av våra gäster är studenter från Linnéuniversitetet. Verksamheten riktar sig främst mot personer med lindrig eller måttlig utvecklingsstörning.

Exempel på aktiviteter är brygga kaffe, göra frallor, smörgåsar och baguetter, bakning, lunchservering, kassahantering, disk och städning.

 

Citygården

Kronobergsgatan 6, 352 33 Växjö Kartalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Citygården ligger i centrala Växjö. Vi arbetar mycket med struktur. Verksamheten riktar sig främst mot personer med måttlig utvecklingsstörning.

Exempel på aktiviteter är promenader, sorteringsuppgifter, musik och sinnesträning.

 

Guldkornet

Södra Vallviksvägen 4, 352 51 Växjö Kartalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Verksamheten riktar sig främst mot personer med lindrig eller måttlig utvecklingsstörning.

Exempel på aktiviteter är samtalsgrupper, data, bakning, vävning, promenader, spelar spel, högläsning och musik.

 

Jobbcenter

Hejaregatan 10 B, 352 46 Växjö Kartalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Verksamheten riktar sig till personer med autismspektrumtillstånd.

Exempel på aktiviteter montering, paketering och datajobb åt olika företag. Arbetsträning med individuella arbetsuppgifter med målet att få en anställning som är anpassad på ett företag eller i en organisation. Träning av social förmåga.

 

Knutsgård

Torpet Knutsgård i Telestad, Växjö Kartalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
På Knutsgård får deltagarna möjlighet till en kreativ och meningsfull sysselsättning i naturnära miljö. Verksamheten riktar sig till personer med autismspektrumtillstånd.

Exempel på aktiviteter är uteaktiviteter som promenader, odling och trädgårdsskötsel. Kreativa stunder med målning och pyssel samt social samvaro där vi spelar spel, samtalar och fikar. Vi hjälps åt med hushållssysslor som matlagning och städning av torpet.

 

Kommunikationsgruppen

Sandgärdsgatan 26 och 28, 352 30 Växjö Kartalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Kommunikation är en central del i verksamheten. som riktar sig främst mot personer med måttlig utvecklingsstörning.

Exempel på aktiviteter är data, samtalsgrupper, redaktörer för egen tidning, läsgrupper och fysiska aktivteter.

 

Kompassen

Hjalmar Petris väg 45, Växjö Kartalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Verksamheten riktar sig främst mot personer med lindrig eller måttlig utvecklingsstörning.

Exempel på aktiviteter är Tvätta åt kommunens verksamhet, sortering och packeteringsjobb, hämtning och lämning av tvätt, skapande och kreativa uppgifter, utomhusverksamhet i trädgården, inköp och hushållsarbete inom verksamheten.

 

Kupan Vintage

Norrgatan 15, Växjö Kartalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Kupan Vintage är en second hand butik i samarbete med Röda korset där vi säljer allt från kläder till prylar. Verksamheten riktar sig främst mot personer med lindrig och måttlig utvecklingsstörning.

Exempel på aktiviteter är sortering av saker och kläder som skänkts till välgörande ändamål, försäljning och kassahantering i butik, hänger upp kläder, stryker och prismärker, tvätt, disk och städning, läs- och musikgrupper.

 

Lövåsen

Lövåsen är uppbyggd på mycket utevistelser och fysiska aktiviteter. En naturnära verksamhet med samarbete med närliggande förening. Verksamheten riktar sig främst mot personer med lindrig eller måttlig utvecklingsstörning.

Exempel på aktiviteter är utearbete som gräsklippning och vedhantering, promenader i skog och mark, sorteringsarbete, renhållning, snickeriverkstad och plantering.

 

Mickis

Industrivägen 7, Gemla Kartalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Verksamheten är inkluderad på Micki leksaker i Gemla och riktar sig främst mot personer med lindrig eller måttlig utvecklingsstörning.

Exempel på aktiviteter är delmontering av leksaker och andra produkter, paketering, brygger kaffe, diskar, städar och sköter sophanteringen.

 

Opalen

Södra Vallviksvägen 4, Växjö Kartalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Opalens dagliga verksamhet finns på Teleborg och riktar sig främst mot personer med grav utvecklingsstörning.

Exempel på aktiviteter är gympagrupper, musikgrupper, sinnesstimulering, taktil stimulans.

 

Papperian

Klostergatan 11 A, Växjö Kartalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Papperian är uppbyggd på återanvändning och tillverkning av papper på traditionellt sätt och riktar sig främst mot personer med lindrig eller måttlig utvecklingsstörning.

Exempel på aktiviteter pappers- och blockljustillverkning, skapande i färg och form, kassahantering, försäljning i butik, kundkontakt, deltagande i mässor, utställningar och dylikt.

 

Ringsbergsgården

Västergatan 21, Växjö Kartalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Ringsbergsgården är en konferensverksamhet som ligger centralt i Växjö och verksamheten riktar sig främst mot personer med lindrig eller måttlig utvecklingsstörning.

Exempel på aktiviteter är brygga kaffe, förbereda frallor, bakning samt tillagning av marmelad, servering, tillverkning av receptböcker och anteckningsblock, städning och disk, trycka servetter, sång och musikstund.

 

Servicegruppen Vallhagen

Södra Vallviksvägen 4A, Växjö Kartalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Riktar sig främst mot personer med lindrig eller måttlig utvecklingsstörning.

Exempel på aktiviteter är baka och göra smörgåsar, brygga kaffe, diska, städa och sköta sophantering, inköp, duka och förbereda beställningar.

 

Slussen

Hammargatan 6, Växjö Kartalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Verksamheten riktar sig främst mot personer med lindrig eller måttlig utvecklingsstörning.

Exempel på aktiviteter är delmontering och demontering av diverse produkter, paketering, lager och leverans, skapande och kreativa uppgifter, promenader, köksträning, inköp, nutidsorientering och läsgrupper.

 

Tallskogen

Furulidsvägen 12, Ingelstad Kartalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Nytida driver verksamheten på uppdrag av omsorgsnämnden i Växjö kommun.

Läs mer om Nytidas dagliga verksamhet.länk till annan webbplats

 

Tasserian

Torpet Knutsgård i Telestad, Växjö
Vi finns på torpet Knutsgård i naturreservatet på Teleborg. Verksamheten riktar sig till personer med autismspektrumtillstånd.

Exempel på aktiviteter är uteaktiviteter som promenader, odling och trädgårdsskötsel, kreativa stunder med målning och pyssel samt social samvaro där vi spelar spel, samtalar och fikar. Vi hjälps åt med hushållssysslor som matlagning och städning av torpet.

 

Tegelgården

Sandgärdsgatan 28 B, Växjö Kartalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Verksamheten riktar sig främst mot personer med lindrig eller måttlig utvecklingsstörning.

Exempel på aktiviteter är bakning, service åt företag och organisationer, estetisk verksamhet, data och iPad, taktil stimulering, lättare paketeringsjobb, sång och musik.

 

Textilgruppen

Vårvägen 4, Växjö Kartalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Textilgruppen är en skapande verksamhet som främst arbetar med textilier. Här får man utöva kreativitet genom sitt intresse för färg och form. Verksamheten riktar sig främst mot personer med lindrig eller måttlig utvecklingsstörning.

Exempel på aktiviteter är tillverkning av textilier från egna bilder, målar och ritar, väver, syr, trycker på tyg, deltar i mässor och utställningar.

 

Torpabacken

Torpabacken 4, Växjö
Verksamheten riktar sig främst personer mot personer med måttlig eller grav utvecklingsstörning.

Exempel på aktiviteter är utegrupper, läsgrupper, musikgrupper, sinnesträning, skapande och kreativa uppgifter, bakning, promenader och förpackningsarbeten.

 

Utefixargruppen Annevik

Annevik, Växjö
Utefixargruppen är en daglig verksamhet vid Helgasjöns strand som riktar sig främst till personer med lindrig och måttlig utvecklingsstörning. Vi är uppdelade i en utegrupp och en fixargrupp.

Exempel på aktiviteter är vaktmästarsysslor, skogshantering, naturinformation, promenader, transporter och flyttärenden.

 

Vivaldi

Pomonavägen 7, Växjö Kartalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Verksamheten riktar sig främst mot personer med grav utvecklingsstörning.

Exempel på aktiviteter är upplevelserum med bollbad, hängmatta, vattensäng, studsmatta med mera, bad i bassäng, musik, uteaktiviteter och taktil stimulering.

 

Årstiden

Sommarvägen 13, Växjö Kartalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Verksamheten riktar sig främst mot personer med måttlig utvecklingsstörning.

Exempel på aktiviteter är fysiska aktiviteter, data, musik och rytmik, utedagar på Annevik, promenader och monteringsjobb.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 2 september 2020
Stöd och omsorg