Parketten

Hos oss på Parketten får du använda din kreativitet och kan fylla din dag med något som känns roligt och meningsfullt. Du kan växa, utveckla dina talanger och arbeta tillsammans med andra.

Parketten stängd

För att förhindra smittspridningen av coronaviruset och covid-19 är hela Parketten stängd tills vidare.

Vi har fem arbetsgrupper som arbetar med olika saker och du kan välja att vara med i en eller flera. Vi jobbar med små grupper och ger dig det stöd du anser att du behöver utifrån dina önskemål och förutsättningar. Våra handledare är erfarna och välutbildade inom sina respektive områden.

Parkettens verksamhet drivs av Växjö kommun.

Våra arbetsgrupper

Data och digitalt skapande

Vi lär oss mer om e-post, internetbank, hur man surfar på Internet och mycket annat. Vi fotograferar, gör affischer, uppdaterar Parkettens Facebooksida, och skriver dikter och artiklar till vår digitala tidning. Våra datorer har Internetuppkoppling och är utrustade med Photoshop Elements och även enklare program som du kan jobba med. Du behöver inte ha förkunskaper, och vi utformar dina uppgifter enligt dina behov och önskemål.

En datorskärm med bildredigeringsprogrammet Photoshop aktivt

Konst och enklare hantverk

Med en konstnär som handledare skapar vi utifrån lust, fantasi och förmåga. Vi låter kreativiteten flöda och provar olika tekniker och olika material inom måleri, sömnad, skulptur, teckning och smycken. Vi jobbar mycket med återbruk. Vi fixar till mindre möbler och ger nytt liv åt begagnade saker. Inga förkunskaper krävs. Vi lär av varandra och delar idéer och inspiration.

Hantverk på en pall

Musik

Vi erbjuder ensemblespel för alla som vill spela eller sjunga. Tillsammans spelar vi allt från visor och gamla rockklassiker till moderna pop-hits. Det finns möjlighet för alla som deltar att prova på de olika instrumenten samt att sjunga. Inga förkunskaper krävs. Vad vi spelar baseras på deltagarnas önskemål.

Händer spelar på en elgitarr

Odling och trädgård

Vi arbetar ute på Knutsgård i vår köksträdgård och vårt fina växthus. Vi tar fram egna plantor, odlar ekologiska grönsaker, frukt och bär som används i Parkettens kök. Under sommaren sköter vi om våra odlingar med vattning, ogräsrensning och skörd. Eller så bara går vi en promenad i naturreservatet och fikar i växthuset. På vintern gör vi egna örtsalter, kryddblandningar, tvålar och handkräm och planerar nästa odlingssäsong. Vill du arbeta mer med kroppen finns det alltid något att göra på Knutsgård där vi även bygger växtstöd, odlingslådor och hugger ved. Vi provar och lär oss nya saker så våra odlingar utvecklas samtidigt som vi växer själva.

Ett västhus omringat av gräs och grönska

Kök och catering

I köket deltar du i skapandet av mat under professionell ledning. Vi bakar och tillagar allt bröd, kakor och luncher från grunden och använder råvaror från Parkettens egna ekologiska odling. Catering till andra kommunala verksamheter ingår också i vårt arbete. Vi testar nya spännande recept. Vi jobbar i team med god kamratanda och anpassar uppgifterna till dina förkunskaper och förmåga.

Händer hållandes två tårtor på ett fat

Var?

Parketten finns på Hejaregatan 10 B (intill Växjöbostäders kundcenter)

Kontakt

E-post: parketten@vaxjo.se
Facebook: www.facebook.com/Parketten Länk till annan webbplats.

Varmt välkommen till oss!

Skriv ut
Senast uppdaterad: 7 maj 2021
Stöd och omsorg