Nyheter

maj 19
Vill du svalka dig i värmen? Nu när sommarvärmen är här finns det många som funderar på svalkande lösningar i form av pooler och bassänger på trädgården. Ta reda på vad som gäller innan.
maj 18
Välkommen på invigning av Åsnens nationalpark Åsnens nationalpark blir Sveriges 30:e nationalpark och det kommer att firas under flera dagar. Bland annat kommer Kronprinsessan Victoria att delta under delar...
maj 18
Nya avgifter för avfall och vatten från och med 2019 Tekniska nämnden har lämnat förslag till nya taxor för renhållning och VA. De nya taxorna innebär höjda avgifter för avfall och kommunalt vatten och avlopp, frå...
Ingen
maj 17
APP Properties planerar bostäder på Bredvik APP Properties vann markanvisningstävlingen för kvarteret Droppen 1 på Bredvik.
APP Properties Bredvik
maj 17
24 timmar på cykel för biologisk mångfald Inför och på tisdag den 22 maj uppmärksammar Växjö kommun den internationella dagen för biologisk mångfald, det är andra året det görs inom projekt Stadsbruk. A...
maj 15
Asfaltering på Högstorpsvägen Under delar av vecka 20 och 21 utför Växjö kommun beläggningsarbeten på Högstorpsvägen.
Ingen
maj 11
Tre föreläsningar på temat kris Under Krisberedskapsveckan 2018 bjuder Växjö kommun in till tre intressanta föreläsningar. Alla tre berör viktiga aspekter kring krig och kris.
Samuel Palmblad, Kulturparken Småland. Foto: Privat
maj 09
Föreläsning och sopplunch för dig som är anhörig till en person med funktionsnedsättning Vem har bestämmanderätten i ditt liv? Det är rubriken på en föreläsning med Sophie Rålin den 1 juni.
maj 09
Nu firar vi Växjö Pride 7-13 maj uppmärksammar Växjö kommun Växjö Pride och allas lika värde genom många olika aktiviteter.
Prideflagga.
maj 07
Hinder, belysning och ökad vuxennärvaro för ett säkrare city Växjö kommun fortsätter arbetet för ett tryggare Växjö city och flera konkreta åtgärder har genomförts och planeras.
Ingen
maj 07
Kommunfullmäktige om klimatpåverkan, offentliga toaletter och köp av befintligt kommunhus 15 maj är sammanträder kommunfullmäktige. Som vanligt är mötena öppna för allmäneheten.
Kommunfullmäktige 2018. Foto: Mats Samuelsson
maj 04
Jessica Ulfsax-Jonasson ny chef på kontaktcenter Jessica Ulfsax-Jonasson blir chef på Växjö kommuns kontaktcenter.
Ingen
maj 03
​Idrott, natur och expansion kännetecken för Växjö visar attitydundersökning Idag presenterades den attitydundersökning som gjorts bland privatpersoner och näringsliv i Växjö kommun och hos personer i övriga Sverige.
Ingen
maj 02
Lämna synpunkter på nya avfallsföreskrifter Växjö kommun uppdaterar sina föreskrifter för avfall. Du kan lämna synpunkter på dem från 2 maj till och med 30 maj.
Ingen
maj 02
Ny centrumledare för Växjö citysamverkan Nils-Petter Nilsson blir ny VD och centrumledare för Växjö City från och med 1 juni 2018.
maj 02
Praktik tar Mahmoud ett steg närmre målet - ett jobb som undersköterska Den här praktiken är en väldigt bra erfarenhet för mig. Jag får testa på alla arbetsuppgifter , säger Mahmoud Khattab. Han är praktikant på Östregårdens särski...
Ingen
apr 30
Fältgruppens tips till dig som är förälder inför valborg Vi kan se att alkoholkonsumtionen bland unga sjunker. Trots detta är valborg en högtid då många ungdomar dricker. Vi på Fältgruppen vill gärna ge dig som föräld...
Ingen
apr 27
Ny byggaktör utsedd på Bredvik Eksjöhus Bostad vann markanvisningstävlingen för kvarteret Skuren 1 på Bredvik.
Eksjöhus Bostad Bredvik
apr 27
Satsning för äldre - 2018 är Utevistelsens år Under 2018 ska fler äldre vilja vara ute, och samtidigt ha fler stimulerande utomhusaktiviteter att välja på. Det menade omsorgsnämnden när de beslutade att 201...
Ingen
apr 27
17 villatomter till försäljning på Vikaholm Växjö kommun erbjuder 17 nya villatomter på Vikaholm till försäljning genom den kommunala tomtkön.
Vikaholm tomter
apr 26
Välkommen till Araby Folkfest Lördagen den 5 maj slår vi upp portarna för Araby Folkfest och detta vill vi såklart fira tillsammans med dig. Aktiviteterna kommer att vara runt Araby Park Are...
Ingen
apr 25
Växjö kommuns kulturpris går till Elisabeth Cederholm Kultur- och fritidsnämnden i Växjö kommun beslutade vid sitt sammanträde 25 april att ge Elisabeth Cederholm årets kulturpris. Elisabeth får priset för sitt hän...
Kulturpriset är skapat av konstnären Lena Bergström
apr 25
Ny plats för Valborgsmässofirande På Valborgsmässoafton, den 30 april, firar vi in våren med sång och musik vid Linnéparksscenen, fackeltåg och en valborgsmässoeld vid Växjösjön.
En stor majbrasa vid Växjösjön på kvällen.
apr 24
Årets Linnestipendiat heter Tinh Sjökvist Kalmar och Växjö kommuners stora Linnéstipendium för forskning inom ekologisk hållbar utveckling delades ut idag.
2018 års Linnéstipendiat Tinh Sjökvist
apr 24
Dags att anmäla till sommarsimskola Mellan 5-20 år och inte simkunnig? Då finns det fina möjligheter att råda bot på detta under sommaren 2018. Under två olika perioder arrangerar Växjö kommun som...
Ingen
apr 23
Fira Växjö Lakers SM-guld Växjö Lakers har gjort det igen – tagit SM-guld! Var med och hylla guldhjältarna på Stortorget i Växjö 23 april klockan 18.00.
Firande Lakers Stortorget 2015.
apr 23
Övergivna cyklar tas bort I tre veckor har en kontroll av parkerade cyklar pågått på delar av Växjö stationsområde, i Växjö centrum och Teleborgs centrum. Cyklar som stått parkerade på...
Ingen
apr 20
Växjö - bland de bästa i landet på sociala barn- och ungdomsvården I en studie, med deltagande från 50 kommuner, sticker Växjö kommun ut bland dem bästa med sitt arbete inom sociala barn- och ungdomsvården. Framgångsfaktorerna...
Ingen
apr 20
Ny gång- och cykelväg ska öka trafiksäkerheten i Rottne Vecka 17 börjar bygget av en ny gång- och cykelväg genom Rottne centrum till rondellen på Växjövägen . Där ska den ansluta till den gång- och cykelväg som Traf...
Ingen
apr 19
Tvätta bilen rätt och gör miljön en tjänst Den 21-22 april är det Stora Biltvättarhelgen, en nationell helg för att uppmärksamma hur viktigt det är för både människan och miljön att tvätta bilen rätt. 
Ingen
apr 19
Välbesökt invigning av Parketten Parketten, som smygöppnade redan i mars, är nu officiellt invigd. Nytändningen och glädjen över att vara på plats är tydlig.
apr 19
Information om Växjö station och kommunhus Måndag, 23 april, klockan 18.00, har du möjlighet att få information om vad som händer på stationsområdet.
Visionsbild Växjö stationsområde
apr 18
Gröna oaser i nya numret av VÄXJÖ Våren är här och med den kommer ett nytt nummer av vårt besöksmagasin VÄXJÖ.
Ingen
apr 17
Fint pris till handledare inom omsorgen Växjö kommuns Shqipe Bytqi från Väster hemvård fick kliva fram och ta emot delat andrapris som årets handledare, när Vård- och omsorgscollege arrangerade Handle...
Ingen
apr 17
Kommunfullmäktige om kommunhus, sponsringspolicy och multisportarena 17 april klockan 14.00 är det kommunfullmäktige i Utvandrarnas hus.
apr 16
Beställ hämtning av trädgårdavfall Växjö kommun erbjuder hämtning av trädgårdsavfall hemma vid tomten. Det är ett smidigt sätt att forsla bort t ex gräsklipp, ogräs, löv och grenar.
Ingen
apr 13
Invigning av tillfällig station Torsdag, 19 april klockan 14.00, är du välkommen på invigning av den tillfälliga stationen på stationsområdet.
Tillfällig station i Växjö vid Västerbron
apr 13
Planer på att bygga? Här kan du läsa om vad du får och inte får göra, när det krävs bygglov och när det kan räcka med en anmälan.
Ingen
apr 12
Årets dietist finns i Växjö kommun Under torsdagen utsågs Cecilia Svanberg till Årets Dietist av Dietisternas riksförbunds styrelse.
Cecilia Svanberg, dietist Växjö kommun. Foto: Madelene Johansson, Växjö kommun
apr 12
Kronprinsessans landskapsvandring i Småland Fredagen den 25 maj genomför Kronprinsessan Victoria sin landskapsvandring i Småland och deltar i invigningen av Åsnens nationalpark.
Kronprinsessan Victoria
apr 10
Samtalsgrupp för dig som har ett syskon med funktionsnedsättning Har du en syster eller bror med funktionsnedsättning och/eller psykisk ohälsa? Välkommen till syskongrupp för dig över 18 år
Ingen
apr 09
Sandupptagning pågår Vecka 15 börjar vi ta upp vinterns sand i Växjös tätorter och stadsdelar.
Ingen
apr 06
Svag is vid Evedal På grund av strömbildare som placeras ut kommer isen att vara extra svag vid bryggorna på Evedal medan sjöisen smälter bort.
Ingen
apr 06
Så jobbar kommunen mot barnäktenskap Med anledning av att Socialstyrelsen fått kritik för en broschyr om barnäktenskap har vi fått frågor om hur kommunen hanterar denna fråga. Därför beskriver vi...
apr 06
Första spadtaget för Växjös kommunhus och station Utanför Växjös gamla stationshus togs idag det symboliska första spadtaget för Växjös nya stadshus och station och då bestämdes också att huset istället kommer...
Första spadtaget Växjö stadshus och station. Lars Jonsson, vice vd Skanska Sverige, Anna Tenje, kommunstyrelsens ordförande i Växjö kommun, Åsa Dahl, chef för affärsområde stationer Jernhusen och Pierre Wiberg ordförande i Vöfabs styrelse. Även elever från Högstorps skola hjälpte till.
apr 04
Förtydligande angående sötningsmedel i kaffet Flera medier har idag berättat om sötningsmedel i kaffet på särskilt boende. Omsorgsförvaltningen gör ett förtydligande: 
apr 04
Du vet väl att du kan förlänga lånetiden själv! På bibliotekets webbsida finns många bra funktioner som du kan nå både via dator och mobiltelefon! Du kan låna om och reservera böcker. Dessutom kan du lyssna p...
Ingen
apr 03
Ny e-tjänst för utdrag ur primärkarta Nu kan du skapa och skriva ut kostnadsfria PDF-filer över din fastighet direkt i e-tjänsten.
Ingen
mar 28
Välkommen på första spadtaget Fredag, 6 april, är det dags att ta det första symboliska spadtaget för Växjös nya stadshus och station. Du är välkommen!
Ingen
mar 26
Tomas Ekelius ny förvaltningschef Rekryteringen av Växjö kommuns nya förvaltningschef på kultur- och fritidsförvaltningen är nu klar. Det blir Tomas Ekelius från Växjö.